UpFront, opgericht in 2003, helpt bedrijven om hun IT-tools te koppelen aan hun professionele objectieven. Via IT-diensten en technologische oplossingen is hun aanpak van IT eerder strategisch dan transactioneel: de tool moet in dienst staan van de business en een toegevoegde waarde creëren.

Dankzij onze expertise en ons dynamisme als IT-integrator bouwen we met al onze klanten een vertrouwensrelatie op. We bieden onze klanten een persoonlijke begeleiding en een langetermijnvisie waarmee we alle IT-uitdagingen met succes het hoofd kunnen bieden.

Concreet biedt UpFront alle informatica-activiteiten die nodig zijn om een organisatie te runnen: IT-infrastructuur, informaticapark, software, Cloud en services.

UpFront werd overgekocht door Ricoh Belgium* op 18 december 2015.  Benoit Logé, oprichter van UpFront: “Door ons aan te sluiten bij een grote groep als Ricoh biedt ons de kans om onze aanwezigheid op nationaal niveau te ontwikkelen en om de implementatie van onze knowhow verder uit te rollen bij kmo’s en large accounts.”

De overname van UpFront is een nieuwe stap in de ontwikkelingsstrategie van Ricoh Belgium. “Door UpFront bij onze structuur te integreren, kunnen we onze klanten een nog grotere en gevarieerdere waaier aan informaticadiensten bieden”.

We hebben er altijd naar gestreefd om bedrijven te helpen bij het verbeteren van de efficiëntie van hun documentaire processen, hun werkprocessen en activiteitenstromen … En daarvoor moeten we hen alle diensten kunnen aanbieden die ze nodig hebben. Door onze krachten te bundelen met UpFront, profiteren we van de expertise van een dienstverlener met een uitstekende reputatie. Zo kunnen we ons meer dan ooit positioneren als een uniek aanspreekpunt en kunnen we inspelen op al zijn behoeften.”

* Ricoh is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, gespecialiseerd in breed inzetbare oplossingen voor kantooromgevingen, zoals documentmanagementsystemen, production printing en IT-diensten. Het hoofdkantoor van de Ricoh Group is gevestigd in Tokio en het bedrijf is actief in meer dan 200 landen en regio’s.