Laatste nieuws

Save your seat - Veilige heropstart van uw organisatie

25-06-2020

Tool om een werkplek te reserveren volgens het principe van social distancing.

Komen uw medewerkers bij het versoepelen van de maatregelen rond het coronavirus terug naar kantoor? Hoe organiseert u zich zodat iedereen op minstens anderhalve meter afstand van elkaar kan plaatsnemen? En hoe vermijdt u dat uw medewerkers terug naar huis moeten keren omdat er geen beschikbare en veilige werkplaats is? 

In het kader van Covid-19 moet u als organisatie maatregelen nemen om de veiligheid en gezondheid van uw medewerkers te verzekeren. Dankzij onze ‘Save your seat’-tool kunnen uw medewerkers hun werkplaats reserveren rekening houdend met social distancing. 

Hoe gaat het in zijn werk? 

  1. Inrichting van uw kantoorruimte en beschikbare werkplekken 

Als organisatie moet u uw kantoorruimte inrichten zodat iedereen die komt werken op minstens anderhalve meter afstand van elkaar kan plaatsnemen. Bepaal dus welke werkplekken mogen ingenomen worden en welke niet. Zo legt u een maximumcapaciteit vast rekening houdend met social distancing.  

U bezorgt Orbid tijdens de intake een grondplan met de beschikbare 'seats'. Een grondplan wordt best per verdieping aangemaakt met een maximum van 40 seats.

  1. Digitalisering van uw kantoorruimte  

Orbid maakt op basis van deze inrichting een digitale plattegrond met de beschikbare werkplekken per kantoorruimte. Zo krijgt u een ‘Save your seat’-tool op maat van uw organisatie.

  1. Uw medewerkers reserveren hun werkplek  

Via een persoonlijke login kunnen uw medewerkers voortaan van thuis uit hun werkplek op kantoor reserveren. Ze kiezen hierbij één van de beschikbare werkplekken en de dag waarop ze komen werken. Eens de maximumcapaciteit bereikt is, kan er geen werkplek meer gereserveerd worden.

Wat hebben we van u nodig?

Om de ‘Save your seat’-tool op maat van uw organisatie te configureren, hebben we nood aan de juiste inrichting van uw kantoor en de beschikbare werkplekken. We vragen deze info op tijdens de intake.