Laatste nieuws

Covid-19: we nemen preventieve maatregelen om de business continuity van onze klanten te garanderen

16-03-2020

Op 28 januari 2020 is een crisismanagementteam opgericht geweest door de Ricoh-groep voor Covid-19 (coronavirus). Deze volgt de evolutie van de situatie actief op. De reactie van Ricoh op de huidige situatie volgt de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en van het Japanse ministerie van Volksgezondheid, Arbeid en Welzijn.

Ricoh Company, Ltd volgt actief de veranderende situatie met betrekking tot de uitbraak van Covid-19 (coronavirus) op en zal dienovereenkomstig beslissingen nemen op basis van het hieronder uiteengezette beleid.

Het bedrijfsbeleid van Ricoh
Er wordt onmiddellijk actie ondernomen in lijn met Ricoh’s bedrijfscontinuïteitsplan om deze soorten risico’s aan te pakken, waaronder:

  1. Bescherming van het welzijn van alle werknemers en hun familie is een prioriteit voor ons.
  2. Rekening houden met de mogelijke sociale impact door het nemen van verantwoorde beslissingen ter ondersteuning van de preventie en/of de verspreiding van het virus te berperken.
  3. We streven ernaar om voortdurend de diensten en producten te leveren die onze klanten nodig hebben.
  4. Ondersteuning en assistentie verlenen om de activiteiten in de getroffen gebieden in stand te houden.

Ricoh-vestigingen in China
De Ricoh-groep heeft zeventien dochterondernemingen in China, variërend van R&D tot ontwerp, productie, verkoop en service. Na het advies van de Chinese en locale autoriteiten hebben al onze dochterondernemingen hun activiteiten hervat.

Ricoh-servicepersoneel en on-site Ricoh-personeel
We zijn actief bezig met het opzetten van bedrijfscontinuïteitsplannen om eventuele negatieve gevolgen die kunnen worden veroorzaakt door de verspreiding van Covid-19 op Ricoh-servicepersoneel of on-site Ricoh-personeel dat op klantlocaties werkt, te beperken. Ricoh heeft veel geïnvesteerd in het creëren van een veerkrachtige en flexibele infrastructuur ter ondersteuning van ons vermogen om ons aan verschillende werkomstandigheden te kunnen aanpassen. We zullen er alles aan doen om onze klanten een uitstekende serviceniveau te blijven bieden naarmate de situatie evolueert.

Reserveonderdelen
Ricoh houdt een goede inventaris van zijn reserveonderdelen en verbruiksartikelen bij. Hoewel we op korte termijn geen storingen verwachten, zal Ricoh deze wereldwijde situatie blijven opvolgen en evalueren. We zullen altijd proberen de impact voor onze klanten te minimaliseren en tegelijkertijd de veiligheid en het welzijn van onze medewerkers te beschermen.

Ricoh blijft dagelijkse reserveonderdelen ontvangen. We hebben ook rampenplannen opgesteld om een eventueel tekort aan te pakken indien onze supply chain een impact zou onderverinden.

Toners
De overgrote meerderheid van onze toners voor alle Ricoh-printers wordt in Japan geproduceerd en in het Verenigd Koninkrijk gebotteld. We beschikken over voldoende aanbod van alle toners en blijven regelmatige leveringen ontvangen.

Advies voor klanten met betrekking tot het reinigen van Ricoh-apparaten
Ricoh-apparaten zijn vergelijkbaar met andere elektronische apparaten op uw kantoor. Schakel uw apparaat uit voordat u deze schoonmaakt. We raden u aan om de buitenkappen en schermen te reinigen met een niet-statische, pluisvrije doek. Een antibacteriële spray kan ook gebruikt worden met een niet-statische pluisvrije doek, maar spuit NIET rechtstreeks op de oppervlaktes of componenten van het apparaat. Vloeistof in het apparaat kan de interne componenten beschadigen.

Ricoh Group-medewerkers
Het welzijn van onze medewerkers is van cruciaal belang. We nemen alle nodige voorzorgsmaatregelen om de verspreiding van het virus te beperken. Ricoh is een bedrijf met een brede wereldwijde voetafdruk en overal waar we actief zijn, hebben we de richtlijnen van lokale overheden nauwlettend gevolgd om ervoor te zorgen dat we verantwoordelijk handelen en veiligheid vooropstellen.

Voor alle Ricoh-medewerkers volgen we de richtlijnen van de bevoegde nationale autoriteiten op om ervoor te zorgen dat al onze activiteiten op een verantwoorde manier worden aangepakt.

Aangezien we de situatie blijven volgen, zullen we, indien er iets verandert, een bijgewerkte verklaring afgeven.